Kontraktstillverkare i Sverige från norr till söder. Kosmetika,
hudläkemedel, medicinteknik.

Nedan hittar ni tillverkare för kosmetika, medicinteknik, hudläkemedel och andra kemiska produkter. Tillverkarna har olika möjligheter och begränsningar. Vissa är bra på vätskor, andra på salvor. Vissa kan läkemedel och andra har svårt med kosmetika som innehåller parfym. Ingen kan nog tillverka färgad kosmetik, som maskara och puder.

Andra företag som ev kan utveckla och tillverka på kontrakt är Almén Kosmetik AB i Halmstad, FyraEss i Skillingaryd, Eilas i Saltsjö-Boo, MöllerbergLjung, Lindarome Stockholm och Tvål SkinCare i Motala. Företaget Sharp CO.CO kan också projektleda utvecklingen och hjälpa företag hitta tillverkare.

Skicka ett mejl till marie.loden@eviderm.se om ni ser behov justera informationen, addera tillverkare etc. 

Föllinge i Jämtland.

Föllinge är specialiserade på ekologiska produkter. Företaget guidar och hjälper dig rätt i de olika processerna. Produktframtagning, förpackningar, lagar och regler. Vi fungerar med vår kunskap också som bollplank i frågor som varumärke, kategoristrategier och har nätverk med god kunskap om grafiska utformningar.
Anläggningen är anpassad för olika typer av produktioner. Stora som små, vi skräddarsyr de lösningar som behövs till varje kund. Vi arbetar efter ISO 22716:2007 – GMP för kosmetiska produkter och har med jämna mellanrum också externa audits för produktion av NATRUE certifierade produkter. Vår anläggning är också godkänd för att producera Svanenmärkta produkter. Kontakta: ingela@follingeprodukter.se


K Ungh och våtservetter utanför Bollnäs

K Ungh i Hälsingland.

K Ungh AB är ett marknadsledande familjeägt Bollnäsföretag som utvecklat, producerat och sålt våtservetter sedan 2001.

Med modern processteknik och utrustning produceras våtservetter för de ledande distributörerna i Norden.

I sortimentet finns våtservetter för Babyvård, Make Up, rengöring, städ, sjukvård mm. Majoriteten av produkterna säljs som Private Label.


Svenska Krämfabriken i Dalarna.

Svenska Krämfabriken (f.d.Simplus AB) är en av Europas modernaste produktionsanläggning för kosmetik. Fabriken invigdes i maj 2015. Svenska Krämfabrikens produkter finns att köpa i vår webshop samt på apotek, hälsofackhandeln, dagligvaruhandeln, sporthandeln, hudvårdssalonger och hos välsorterade terapeuter.
All tillverkning sker med full spårbarhet och innefattar allt från hemtagning av råvaror till färdig och analyserad produkt. Vi tillverkar inte läkemedel, alkoholhaltiga produkter, tandkräm, stift och inte färgad kosmetik. Kontakta oss  om intresse för legotillverkning finns.Utanför Stockholm finns möjlighet till aerosoler

Paragon Nordic  i Uppland.

Paragon Nordic, f.d. Aerosol Scandinavia, är en av Skandinaviens ledande och största producent av kosmetiska konsumentprodukter. Företaget är Nordens största aerosoltillverkare med en produktions kapacitet på mer än 40 miljoner enheter per år. Företaget utvecklar privat label produkter främst inom hairstyling, doft, rakning och hudvård och förpackar i alla på marknaden förekommande förpackningar som flaskor, pumpar, rollar, sticks, aerosoler, glasflaskor, tuber, airless dispenser mm. Vidare tillverkar företaget också hushållsprodukter och tekniska produkter, som exempel bilvård, lokalvård, impregnering, färger, smörjmedel mm. Aerosol Scandinavia har också möjlighet att utveckla och producera medicinska och medicintekniska produkter i en helt nybyggd fabrik i Vallentuna


SALAB nära Stockholms city.

SALAB. Stockholms Analytiska Laboratorium i Uppland

SALAB är ett företag som utvecklar och tillverkar kundunika hud, hår- och stylingprodukter samt ett flertal specialprodukter inom vård, omsorg och personhygien. SALAB´s organisation har 36 anställda varav 6 är kemister. Dessa ansvarar för utveckling, kontroll och ser till att lagar och förordningar följs.


LTF med möjilgheter också till medicinteknik

Linköpings Tekniska Fabrik (LTF) i Östergötland.

Neutral kontraktstillverkare
Linköpings Tekniska Fabrik (LTF) tillverkar hudvårdsprodukter, personhygienartiklar och medicintekniska produkter. Vi arbetar tillsammans med en rad internationellt erkända märken men har inga egna varumärken och är inte fast knutna till någon aktör.
Erfarenhet och kompetens
LTF startades 2012. De flesta i personalen är mycket erfarna och har arbetat i branschen sedan mitten av 90-talet. Det betyder att vi har kompetenta medarbetare i alla led – från fabriksgolv till företagsledning.
Certifierad kvalitet
All produktion sker enligt striktaste standarder och regler för kvalitet, hygien och miljö. Vi är certifierade enligt ISO 9001 respektive ISO 13485 (Medicintekniska produkter) och följer den kommande standarden ISO 22716 (GMP för kosmetik). Dessutom sker all beredning och fyllning i renrum (SS-EN/ISO14644-1 klass 8, GMP EU klass D)..


Hardford i Linköping

Hardford i Östergötland.

Vår moderna produktionsanläggning är utrustad för att hantera de flesta typer av produkter och produktionstekniker. Blandningsutrustningen klarar av såväl stora som små volymer och vår fyllningsutrustning kan hantera de flesta förpackningstyperna.


I över 40 år har Sterisol drivit en medveten utveckling av konserveringsmedelsfria hudvårdsprodukter. 

Sterisol erbjuder helhetslösningar för en effektiv, skonsam och hållbar hudvård på jobbet. Sterisol System är baserad på en innovation med kollapsande påsar och lufttät pump vilket minimerar plastförbrukningen avsevärt och ger en tömningsgrad på 99%. 

Företaget erbjuder ett komplett sortiment av desinfektions-, tvål-, lotion- och cremeprodukter. Sterisol tillverkar och utvecklar även private label/OEM produkter både för företag samt konsument. Våra lösningar tillverkas i Vadstena, Sverige. Verksamheten är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001.


Kontakta Sterisol om intresse för kontraktstillverkning finns!

Sterisol.se    Tfn: +46 (0) 143 – 768 68

Natumin i Västergötland.

Natumin utför legotillverkning samt tillverkning av egna varumärken. Vi har en ny, modern och högteknologisk produktionsanläggning för tillverkning och fyllning av flytande och halvflytande medicintekniska och kosmetiska produkter, såsom schampon, lotioner, hudkrämer, geler, tandkrämer och deodoranter.
Vi kan stå till tjänst med primärförpackning i flaskor av olika slag eller i tuber, samt sekundärförpackning i ask. Alla färdiga produkter genomgår kvalitetskontroll och kontrollerad frisläppning. Vi arbetar med GMP (Good Manufacturing Practice) som övergripande regelverk och all tillverkning har självklart full spårbarhet.


Grazette i Västergötland.

Grazette of Sweden arbetar idag med Private Brand projekt för små och stora kunder i hela Norden. Grazette of Sweden är specialiserade på skönhetsprodukter inom Hår, Hud, Spa och Grooming och arbetar idag med skräddarsydda Private Brand-projekt för både lokalt och globalt verksamma varumärken.
Hos oss sker processen från idé och konceptutveckling till design och produktion av slutgiltig produkt under ett och samma tak i vår egna fabrik, vilket skapar trygghet och kontroll över hela kedjan.
Vi bistår med både regulatorisk support, produktregistrering samt dokumentunderlag för export. För många kunder fungerar vi även som ett bollplank vad gäller Marknadsföring och Försäljning.
Vi kan fylla i princip alla emballage och är mycket flexibla i produktion. MOQ är 5000 st.
Med fokus på trygghet, ärlighet, service och kreativitet, skapar vi unika och
innovativa skönhetsprodukter baserade på just ditt varumärke, story och
målgrupp – från idé tills dess att din produkt står uppe på hyllan.


Victoria Soap i Skåne.

Vår produktionsanläggning för fast tvål är uppbyggd för att kunna erbjuda en stor flexibilitet. Vi arbetar efter två tillverkningsmetoder, pilérmetod eller kallprocess, beroende på typ av tvål. Storleksmässigt kan vi erbjuda allt från små hotelltvålar till tvålblock på flera kg. Våra produktionslinjer är anpassade för både stora och små serier. Då vi har ett stort antal olika automatiska förpackningsmaskiner samt en manuell packningsavdelning kan vi hantera de flesta typer av förpackningar. Vi lagerhåller, hanterar och distribuerar för en problemfri leverans. Under de senaste åren har vi investerat i ny utrustning och vår maskinpark bygger på den senaste tekniken.


Clemondo Group AB i Skåne 

Clemondo Group AB är en nordiskt verksam kemteknisk koncern med säte i Helsingborg. Koncernen utvecklar, producerar och marknadsför rengörings- och underhållsprodukter för proffs under egna varumärken och under kundernas private labels. 


Bioglan gör läkemedel och annan hudvård.

Bioglan i Skåne

Bioglan kan tillverka stora och små satser av läkemedel och andra typer av flytande och halvfasta produkter. Anläggningen kan också fyllla under kvävgas, vilket skyddar oxidationskänsliga produkter.


HLC i Skåne

HLC i Skåne.

HLC är en flexibel tillverkare som också utvecklar många olika produkttyper inklusive private label inom:

 •    Hårvårdsprodukter
 •    Fotvårdsprodukter
 •    Hygienprodukter
 •    Sportliniment
 •    Krämer, salvor
 •    Rengöringsprodukter
 •    Djurvårdsprodukter.

SHC. Scandinavian Hair Company i Skåne.

SHC arbetar enbart med private label. Där ligger företagets fokus och det är det som gör att det blir riktigt bra.
Med erfarenheter från den lilla salongens eller eventets produkter till den globala kosmetikkedjans konceptuella lanseringar står vi bra rustade att med precision skapa just det varumärket och de produkter du vill få ut på marknaden. Vi hjälper dig hela vägen, från tanke till färdig produkt och till vidare innovationer i utvecklingen av ert koncept.

 1. Vår kemist som är med i processen från början blandar ihop den efterfrågade produkten, som genomgår en intern kvalitetskontroll.
 2. Produkten skickas till er (kund).
 3. Kund testar produkten med sin referensgrupp (oftast frisörer). Som testpanel är fokusgrupper oberoende av varandra att föredra.
 4. OK från kund

Sharp CO.CO Cosmetic Concepts är utvecklar kundens vision till en lanseringsklar produkt.  Företaget projektleder processen och skräddarsyr koncept/story, utveckling av formula (innehåll/recept) och förpackning (design, art work, USPs, claims) i tätt samarbete med kunden.

Paragon liksom andra fabriker i Sverige utvecklar och producerar på kontrakt.
Fokuserade på ekologiska produkter
Tillverkning på SALAB i Gustavsberg
Natumin i Habo utanför Jönköping
Mousse hos Paragon
Stockholms Analytiska
LTF både medicinteknik och aluminiumtuber.
Kreativ hårvård med Grazette.
Fasta tvålar hos Victoria
Bioglan i Malmö kan jobba med syrefria miljöer
SHC lansering
SHC. private label.
Grazette utvecklar åt dig.